Sur’da 9 mahallede yasak kaldırıldı

Diyarbakır Sur ilçesinde 11 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağına dün gece yapılan açıklamayla dört mahalle daha eklenmiş ve bütün Sur ilçesi kapatılmıştı. Öğlen saatlerinde yapılan yeni bir açıklamayla Sur’un 9 mahallesindeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Dün gece saat 00.00 itibarıyla Kaymakamlıktan yapılan bir açıklamayla Sur’un bütün mahalleleri kapatılmıştı. Sabah yapılan açıklama ile ise 9 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, 6 mahallede uygulama devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı kaldırılan mahallelerde yaşayanlar, yasağın kaldırılmasından sonra evlerini terk etmeye başladı.

DHA'nın haberine göre, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık günü ilan edilen ve 64’üncü güne giren sokağa çıkma yasağı, dün gece yarısı Kaymakamlık tarafından genişletildi. Suriçi kesiminde kalan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallerinde dün saat 00.00'de ikinci bir duyuruyu kadar sokağa çıkma yasağı getirildi.

Kaymakamlık dün gece yasak konulan 4 mahalle ile birlikte 27 Ocak günü sokağa çıkma yasağı getirilen Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde yasak kararını bugün saat 10.00'dan itibaren kaldırdı. Sokağa çıkma yasağının ilk konulduğu 6 mahallede ise uygulamaya devam ediliyor.

Halk göç etmeye başladı

Geçen hafta sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen 'olaylar buraya da sıçrayacak, boşaltın' söylentisi üzerine neredeyse yarısı boşalan Melikahmet, Cami Kebir, Cami Nebi ve İskenderpaşa mahallelerinde oturmaya devam edenler, kaymakamlığın dün gece koyduğu sokağa çıkma yasağı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren eşyalarını alarak evlerini terk etmeye başladı.

Sokağa çıkma yasağının bugün saat 10.00'da kaldırılmasına rağmen büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyleyenler, yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerini terk ederek mahallelerden ayrıldı.

Evini terk eden kadının gözyaşları

Sur'un İskenderpaşa Mahallesi'nde oturan 2 çocuk annesi diyaliz hastası Nurcan Altaş, evinden ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun evine gideceğini belirten Altaş, "Ben diyaliz hastasıyım. Haftada üç kez diyalize giriyorum. Kocam yok. Çocuklarımla perişan oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşyalarımı evde bıraktım. Oğlumun evine gidiyorum. Nereye kadar sürecek bu durum” diye konuştu. Bazı aileler de yaşadıklarına isyan ederek mevcut durumun artık çekilmez olduğunu söyledi. Mahalleyi terk edenlerden bazı kadınlar, gidecek yerleri olmadığını  söyleyerek gözyaşı döktü.

Operasyon sürüyor

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerindeki çatışmalar devam ediyor.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında