Adele'den Trump'ın teklifine ret

Dünyaca ünlü pop şarkıcısı Adele, Cumhuriyetçi partiden Amerika Birleşik Devletleri Başkan aday adayı Donald Trump’ın, kendisinin şarkısını kullanma teklifini geri çevirdi.

Seçim kampanyasında Adele’in “Rolling in the Deep” ve “Skyfall” şarkılarını kullanmak isteyen başkan adayı Trump’ı reddeden Adele, gerekçe olarak “kendi şarkılarının hiçbir siyasi propagandada kullanılmasını istemediğini” belirtti. 

Kendisini “İşçi Partili” olarak tanımlayan Britanyalı sanatçı, daha önce de 2011 yılında Britanya’nın muhafazakar partili David Cameron için de ‘mankafa’ ifadesini kullanmıştı. 

Donald Trump seçim kampanyasında , 2 Şubat Salı günü Lowa Eyaleti'nde gerçekleştirilen ve Başkanlık adaylarını belirleyen ilk ön seçimde Cumhuriyetçi rakibi Ted Cruz'a kaybederek büyük bir darbe almıştı. 

R.E.M'i izinsiz kullanmıştı 

Trump, 2016 seçimlerinde ABD’li rock grubu R.E.M’in “Its the end of the world and we know it” şarkısını izinsiz kullanmış; grubun solisti Michael Stipe, “şarkılarımızı veya sesimi moronca ya da zırvalarla dolu kampanyalarda kullanma” diyerek sosyal medyada tepki göstermişti. 

8 Kasım 2016 da gerçekleştirilecek Başkanlık Seçimi için adaylar, Temmuz ayında partiler tarafından açıklanmış olacak.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında