Cizre’de ikinci bodrum: 9 kişi yanarak öldü

Cizre'de aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin mahsur kaldığı ikinci bir binada top atışları nedeniyle çıkan yangında 9 kişi yanarak can verdi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, bir binanın bodrumunda 13 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralıların bulunduğu Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bir başka evin birinci katında da aralarında yaralıların da olduğu 37 kişinin bulunduğu eve yapılan top atışları nedeniyle çıkan yangında 9 kişi yaşamını yitirdi. DİHA’ya konuşan ve binada bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, dünden bu yana aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 37 kişi ile birlikte bulundukları bodrumun üst katlarının yoğun top atışları nedeniyle yandığını ve bodruma isabet eden topun açtığı delikten yangının bodrumun bir odasına sıçradığını söyledi.

Havan topu devam ediyor

Durumları ağır olan 9 yaralının yanarak can verdiğini ifade eden Tunç, bodrumda yangının son bulduğunu fakat binanın 3 ve 4'üncü katında hala dumanların yükseldiğini söyledi. Tunç, “Diğer 28 kişi  yaşıyor ama aralarında yananlar da var. Bu şartlar altında bir gün daha yaşayamazlar. Diş macunu vardı onları sürdük yaralarına. Yukarısı yanarken havan topunun delik açmasıyla yangın buraya sıçradı. Odada bulunan 9 ağır yaralı yandı. 4-5 damacana vardı. Arkadaşlarımızın üstüne döktük. Bodrum katı iki daireden oluşuyor. Biz diğer daireye geçtik. Havan topu atışları devam ediyor. Evin önünde zırhlı araçlar dolaşıyor. Bu zamandan sonra yaşamımızı yitirirsek infazdır” diye konuştu.

Cizre'nin Madımak'ı

Öte yandan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Cizre Cudi Mahallesi'nde 37 kişinin sığındığı evde bombardımandan dolayı çıkan yangına mühadale için giden itfaiyenin engellendiğini iddia ederek, “Cizre'de yeni bir Madımak yaşandı” dedi.

Baluken kendilerine gelen bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi'nde bir binada bombardıman nedeniyle çıkan yangında dokuz kişinin yanarak can verdiğini, 28 kişinin ise bodrum katına sığındığını söyledi.

Baluken, “Cizre'deki yangına itfaiyenin gitmesini engelleyen AKP hükümeti büyük bir katliam yaptı. Cizre'nin içinde yeni bir Madımak yaşandı” dedi. İdris Baluken, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanları da yanan bina içinde ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var. Vahşet bodrumundan haber beklerken Cizre Madımak'ı ile karşılaşmak! İnsanlığını yitirmiş katil bir zihniyet kol geziyor maalesef Cizre'de. Şu anda da Cizre Madımak'ını bombalamaya başlamışlar. Ambulanslar yerine bombalar gönderiliyor."

Ölenlerin kimlikleri 

ANF'nin haberine göre yaşamını yitiren 9 kişiden altısının isimleri, Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak, Ramazan Çömlek. Yaralılardan kimlik bilgilerine ulaşılanlar ise şöyle Fidan Dadak, Fedek Çağdavul, Servet Çörek, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek, Mehmet Atlan, H.A. (13 yaşında) E. Ç. (14 yaşında) ve Abdulkerim Oruç.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye