Sarıyıldız: Bir binada mahsur kalan onlarca kişi öldürüldü

HDP Şırnak Vekili Sarıyıldız, Cizre’de bir binada mahsur kalan onlarca kişinin öldürüldüğünü söyledi. Güvenlik güçleri ve Valilik ise operasyon düzenlendiğini öne sürdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’yle ilgili açıklamasında, “Bir binada 30’a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok” dedi.

Dicle Haber Ajansı’na konuşan Sarıyıldız, bir binada mahsur kalan onlarca insanın devlet güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi:

“Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Zaten daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Katledilenlerin cenazeleri de bu binada bulunuyordu. Diğerlerinin de dün infaz edildiği anlaşılıyor. Şimdi de Petrol’ün arkasındaki evde 30’a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu ve bedenlerinde kurşun izi olmadığı bilgisi bize ulaştı.”

Valilik: 10 PKK’li öldürüldü

Şırnak Valiliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamada, Cizre’de 10 PKK’linin öldürüldüğünü söyledi. 

Valilikten yapılan açıklamada, “ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun devam ettiği” söylendi. 

Açıklamada, "Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 terörist etkisiz hale getirildi" ifadesine yer verildi.

TRT Haber de gece yarısı bülteninde, Cizre’de gün boyu yapılan operasyonlarda 60 PKK’linin öldürüldüğünü iddia etti.

ANF, Cizre Devlet Hastanesi personelinin polis tarafından bir odaya kapatıldığını, öldürülenlerin buraya getirileceğini yazdı.

Habere göre polis, bu sabah saatlerinde de hastaneden çok sayıda ceset torbası aldı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında