Kamp Armen’de çalışmalar başladı

Kamp Armen’in yeniden inşası için çalışmalar başladı.

Sürecin yürütülmesi için aralarında Düşünce Platformu, Haycar, Hrant Dink Vakfı, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı, Kalfayan, Tıbrevank ve Karagözyan Vakfı temsilcilerinin katılmasıyla bir heyet oluşturuldu. Oluşturulan heyet, kamp yeniden çalışır hale gelene kadar gerekli çalışmaları yürütecek. Kamp için uluslararası alanda mimari proje yarışmasının da yakın zamanda başlaması bekleniyor.  

Düşünce Platformu’ndan Harut Özer, sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için heyetin oluşturulduğunu söyledi.  Özer, önümüzdeki dönemde nasıl bir çalışma yöntemi izleneceğini Agos’a anlattı: 

“Uluslararası alanda model olabilecek, hem dünyadan hem de Türkiye’den çocukları ağırlayabilecek bugüne koşullarına uygun bir kampın yeniden yapılması temel arzumuz. Hali hazırda çalışmakta olan diğer kampımız olan Kınalıada Gazturman Gayan önemli bir model. Heyet, önümüzdeki süreçte çeşitli temaslar ve toplantılarla çalışmalara devam edecek.  Bu sürece katkı sunmak isteyen herkesle temas içinde olmak ve görüşlerini almayı istiyoruz.”

Temizlik zamanı 

Heyet çalışmalarına devam ederken, Tuzla Belediyesi de kampın arazisinde temizlik çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri 2 Şubat Salı günü kamp tesisinin etrafında iş makineleri ve temizlik ekipleriyle araziyi temizledi.  Haycar’dan Nazar Binatlı, Düşünce Platformu’ndan Harut Özer,  Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi BaşPastörü Kirkor Ağabaloğlu de çalışmalara eşlik etti.

Kategoriler

Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.