Sur’da sokağa çıkma yasağı yine genişletildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kapsamı Sur Kaymakamlığı’nın yaptığı bir açıklamayla Gazi Caddesi’nin bir bölümü de içine alınarak tekrar genişletildi.

Altı mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağın devam ettiği Gazi Caddesi’nin bir bölümünde de, bugünden itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu.

Sur Kaymakamlığının Diyarbakır Valiliği resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada “İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Kamu düzeni için

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi’nde bulunan Gazi caddesinin bir bölümünde (Çiftehan Sokak girişinden başlayıp Mardinkapı çıkışına kadar olan kısmında) 09.02.2016 Salı günü sabah saat 06.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

Sur’da 11 Aralık’tan bu yana Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cemal Yılmaz, Fatihpaşa ve Cevatpaşa mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Abdaldede, Ali Paşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde 27 Ocak’ta; Camikebir, Caminebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallerinde ise 3 Şubat’ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı.

Beş kez değiştirildi

İlçede 11 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağına 17 saatlik ara verildi, yasağın kapsamında 5 kez değişiklik yapıldı.

15 mahallede yasak sürerken, 3 Şubat’ta Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerindeki yasak kaldırılmıştı, 6 mahallede ise yasak sürüyor.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında