Bitlis kilisesi destek arıyor

Bitlis Belediyesi, Bitlis merkez Hersan Mahallesi Kurubulak mevkiinde bulunan Surp Nişan Kilisesi’nin restorasyonu için destek arıyor.

Belediyenin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunduğu proje kabul edildi. Ancak restorasyon için halen desteğe ihtiyaç var. Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, kilisenin geleceğini garanti almak istediklerini söyledi.  Belediye Eş Başkanı Olan, restorasyona destek için İstanbul’da görüşmeler yaptı. Başkan Olan ve beraberindeki heyet, 5 Şubat Cuma günü Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’ni ziyaret ederek Başepiskopos Aram Ateşyan’la görüşerek restorasyon süreciyle ilgili destek istedi.  Restorasyon sürecine ilişkin Agos’a bilgi veren Olan, “Kilise eskiden Tekel’in kullandığı bir arazinin içinde. Tekel’in tasfiyesinden sonra mülkiyeti Belediye’mize geçti. Bakımsız kalmış. Biz de kilisenin yeniden işlevi hale gelmesi için çalışmalara başladık. Kilisenin restorasyonu için projeler hazırlandı ve ilgili kurullar tarafından onaylandı. Ancak restorasyon maliyetli bir süreç. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var” dedi.  

Başepiskopos Ateşyan’la yaptıkları görüşmede destek istediklerini aktaran Olan, Patrikhane’nin kendilerine teknik çalışmalar boyunca yardımcı olabilecekleri sözünü aldıklarını söyledi. Kilisenin, restorasyonun ardından Kent Müzesi ve sergi alanı olarak kullanılacağını belirten Olan, ilerleyen zamanlarda talep gelmesi halinde belirli dönemlerde ibadete açılabileceğini de sözlerine ekledi. Olan,  “Bizim başkanlığımız döneminde kilisenin restorasyonunu tamamlamak ve geleceğini garanti altına almak istiyoruz” dedi. 

 

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Bitlis


Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.