Bakan'dan alternatif 19 Mayıs: Süryanilerle dostluk maçı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Süryanilerle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in köyünde futbol maçı oynanacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in doğum yeri olan Batman’ın Arıca Köyü’nde bir dönem çocukluk arkadaşları olan Süryani vatandaşlarla köyünde kalanlar dostluk maçı yapacak. Başka şehirlere göç eden Süryanilerin maç için özel olarak çağrıldığı belirtiliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in doğum yeri olan Batman’ın Arıca Köyü’nde bir dönem çocukluk arkadaşları olan Süryani vatandaşlarla köyünde kalanlar dostluk maçı yapacak. Geçmişte Arıca köyünde ve çevresinde çok sayıda Süryani olduğu ve bu kişilerin göç ettiği belirtildi. Şimdi bu göç edenlerin maç için çağrıldığı öğrenildi. Köyde yaşayanların birçoğunun farklı şehirlerde yaşadığını dile getiren kaynaklar, göç edenlerle irtibata geçildiğini ve maç için çağrıldığını anlattılar.

Toprak sahada oynanacak

Geçmişte bölgede çok sayıda Süryani vatandaşın olduğunu anlatan kaynaklar, bu kişilerin zamanla başta Avrupa olmak üzere civar şehirlere dağıldığını anlattılar. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bir süredir göç eden Süryani vatandaşlarla bir araya gelmek istediği, bu amaçla da dostluk maçının düzenlenmesine karar verildiği belirtildi. Yaklaşık 25-30 kişinin bu dostluk maçı için geleceği ifade edilirken, maçın Arıca Köyü’nde toprak sahada oynanacağı ifade edildi.

 

(Radikal)