İdlib ve Azez'de 2 hastane vuruldu: En az 17 ölü

Suriye'nin İdlib ve Azez kentlerinde gerçekleşen iki ayrı füze saldırısında iki hastane vuruldu. Vurulan hastanelerde en az 17 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

İdlib’deki hastane Uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından, Azez’deki hastaneyse Suriyeli sivil toplum kuruluşu Bağımsız Doktorlar Birliği tarafından yönetiliyordu. 

İdlib kentinin Maret el Numan bölgesindeki hastanede en az 7 kişinin, Azez’de en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 

MSF Başkanı Mego Terzian Reuters'a yaptığı açıklamalarda "Bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiği açık: Ya Rusya ya da rejim" dedi.

Suriye'deki muhalif gruplara yakın olan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Azez'deki hastanede 10 kişinin öldüğünü, hayatını kaybedenler arasında çoçuklarla hamile kadınların da bulunduğunu belirtiyor ve her iki saldırının da Rusya tarafından gerçekleştirildiğini öne sürüyor.

İdlib'deki hastanenin 4 füzeyle vurulduğunu ve tamamen yerle bir edildiğini söyleyen MSF Suriye Temsilcisi Massimiliano Rebaudengo, "Bu saldırı kasıtlı olarak yapılmış gibi duruyor. En şiddetli biçimde kınıyoruz" dedi.

Hastanenin yıkılması sonucu yaklaşık 40 bin kişilik yerel halkın sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını söyleyen Rebaudengo, İdlib'deki hastanenin 30 yatak kapasitesine sahip 54 kişiyle hizmet veren bir yer olduğunu ifade etti.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında