Davutoğlu: 9 kişi gözaltında, saldırının faili YPG'li

Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, 30 yaralının taburcu edildiği bildiridi. Diğer 31 yaralının hastanede tedavileri sürüyor. Saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu bir açıklama yaptı. Davutoğlu, açıklamada, saldırının failinin 1992 Suriye doğumlu bir YPG üyesi olduğunu söyledi: "Türkiye'deki bölücü terör unsurlarıyla işbirliği içinde olan, Suriye'den sızan YPG'li Salih Neccar isimli Kuzey Suriyeli, Amudeli, 1992 doğumlu.Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir."

Davutoğlu, saldırıdan yaşamını yitien 27 kişinin TSK mensubu, birinin sivil olduğunu da söyledi. 

Ankara'da dün akşam saat 18.30'da gerçekleşen bombalı saldırıda yaralananların durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, saldırıdan yaralanan 61 kişinin 30'u taburcu edildi. Hayati tehlikeleri olmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Saldırı esnasında lojman yakınında bulunan ve hafif şekilde yaralanan Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumları iyidir” denildi.

Aralarında sivillerin de bulunduğu 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği bölgede gece boyunca incelemerlerde bulunan güvenlik güçleri, bu sabah patlamanın etkisiyle yanan 5 otobüs ve 2 otomobili İnönü Caddesi'nden kaldırdı ve sınırlı trafik akışına izin vermeye başladı.

Bölgede çalışan vatandaşların İnönü Bulvarı yönünden girişlerini izin verilmiyor ve yayalar başka güzergahlara yönlendiriliyor. Trafik akışı ise İnönü Bulvarı'ndan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne doğru yönlendiriliyor.

'İstanbul plakası' iddiası 

Miliyet'te yer alana bir habere göre, araçtaki kişi ya da kişiler servislere doğru aracın yönünü kırarak saldırıyı gerçekleştirdi. Haberde, saldırı sahte-ikiz plakalı araçla gerçekleştirildiğini; aracın üzerindeki plakanın aslının İstanbul’da olduğu, plakanın kopyalandığı, aracın ise İzmir’den çalındığı bilgileri yer alıyor. Tanıkların anlatımına göre, içinde sivil ve askeri memurların bulunduğu servis araçları İnönü Bulvarı ’na doğru trafik ışıklarına konvoy halinde yaklaşırken, içinde saldırganların bulunduğu araç yavaşlayarak servis aracının yanında kendisini havaya uçurdu.

Saldırıda üç otobüs arka arkaya yandığı, ortadaki otobüsün ise patlamanın şiddetiyle yoldan kaldırıma savrulduğu ve askeri lojmanların bahçe duvarına çarparak durduğu görüldü. Savrulan aracın sadece iskeleti kalacak şekilde yanıp kül olduğu ve yol ortasında da yaklaşık bir metre derinliğinde iki metre uzunluğunda çukur oluştuğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı'ndan açıklama 

Saldırının ardından Cumurbaşkanı Erdoğan da akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir" ifadeleri yer aldı.

Mecliste de AKP, CHP ve MHP'nin TBMM grupları tarafından ortak bir bildiri hazırlandı. Bildiride "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır" ifadesine yer verildi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında