Ermenistanlı olmak artık daha da zor

İstanbul’da yaşlı bir Ermeni çiftin saldırıya uğramasının ardından gözler bir kez daha Ermenistanlı göçmenlerin üzerine çevrildi. Hazırladığımız dosyada İstanbul'da yaşayan Ermenistanlı göçmenler kendi yaşadıkları sorunları aktardı; Ermenistanlılar üzerine çalışan sosyolog Lülüfer Körükmez ve Türkiye Ermeni toplumunun önde gelenleriyle de Ermenistanlıların Türkiye'de yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk.

İstanbul’da yaşlı bir Ermeni çiftin saldırıya uğramasının ardından gözler bir kez daha Ermenistanlı göçmenlerin üzerine çevrildi. Türkiye’deki Ermenistanlılar üzerine çalışan sosyolog Lülüfer Körükmez, “Ermenistanlı göçmenler, düzensiz göçmen olmanın getirdiği zorluklara ek olarak, Türkiye’de Ermenistanlı olmanın problemleriyle de yüzleşmek ve baş etmek zorundalar” diyor. 

Mikrofonu İstanbul’da yaşayan Ermenistanlılara tuttuk. Cinayetten sonra gözlerin yeniden üstlerine çevrilmesinden tedirgin olan Ermenistanlılar, söze yaşanan olaydan duydukları üzüntüyle başlasalar da konuştukça ne kadar zor durumda olduklarını görmek zor değil. Türkiyeli Ermenilerle sorunlar yaşarken, Türkiye’de Ermenistanlı olmanın zorluklarıyla da boğuşuyorlar.

Türkiye Ermeni toplumu da Ermenistanlıların sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. VADİP Genel Sekreteri ve Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi Vakfı Başkanı Harutyun Şanlı ve Samatya Surp Kevork Kilisesi Vakfı Onursal Başkanı Melkon Karaköse, Ermeni toplumunun göçmenler konusunda sağlıklı çözümler üretmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.   

İstanbul'daki 'Öteki Ermeniler' - Haber: Varduhi Balyan 

Yrd. Doç. Dr. Lülüfer Körükmez: 'Koşullar iyileşmedikçe suç artar' - Haber: Uygar Gültekin 

Gazeteci Anna Muradyan'ın araştırmasından: Mesleği var, yapamaz - Haber: Fatih Gökhan Diler 

Türkiye Ermeni toplumundan çözüm önerileri: Önyargılı olmamak gerekiyor - Haber: Fatih Gökhan Diler, Uygar Gültekin 

Soruşturmaya gizlilik kararı - Haber: Vartan Estukyan 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem