Soruşturmaya gizlilik kararı

Demirci çiftinin Harbiye’deki evinde yaşanan cinayet ve gasp olayı davasına gizlilik kararı getirildi.

Demirci çiftinin Harbiye’deki evinde yaşanan cinayet ve gasp olayı kapsamında 13 Şubat Cumartesi günü 15 kişi mahkemeye çıkarıldı, mahkemedeki kararın ardından üç kişi tutuklandı. 12 kişiye ise yurtdışına çıkış yasağı kondu; şüpheliler her hafta karakola giderek imza verecek.

Konuyla ilgili Agos’a bilgi veren aile avukatı Murat Oral, olayın basit bir hırsızlık olmadığını belirtti: “Ortada bir cinayet var. Zorla alıkoyma ve darp olunca, buna hırsızlık demek çok basit kaçar, bu bir gasp vakasıdır.” Dosyaya gizlilik kararı verildiğini ve bu yüzden iddianameyi göremediklerini de ifade eden Oral, kamu davasının kısa bir süre içerisinde açılacağını düşündüğünü söyledi.

Avukat Oral, tutuklanan üç şüphelinin Ermenistan vatandaşı olduğunu belirtti. Gözetim altında serbest bırakılan 12 kişiden iki şüphelinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyleyen avukat, bu isimlerin de 20 yıl önce Ermenistan’dan geldiğini ve Türkiye vatandaşlığı aldıklarını ifade etti..

Ne olmuştu?

Hagop Yakup Demirci ve Seta Ayda Demirci, 6 Şubat Cumartesi günü Harbiye’deki evlerinde saldırıya uğramış, saldırı sonucu Hagop Demirci hayatını kaybetmişti. Kamera kayıtlarında üç kişinin görüldüğü olayda 15 şüpheli, Trabzon’da yakalanarak İstanbul’a getirildi. 13 Şubat Cumartesi mahkemeye çıkarılan 15 şüpheliden üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 12 kişi ise yurtdışı yasağı konarak serbest bırakıldı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.