PYD Eş başkanı Müslim: Saldırıyla alakamız yok

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara’da 28 kişinin öldüğü saldırı ilgili hiçbir güçlerinin alakası olmadığını belirti, Davutoğlu’nun açıklamasını yalanladı.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara patlamasını bir YPG'yi mensubunun gerçekleştirdiği yönündeki açıklamalarını yalanladı.

28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün  "Bu saldırıyı bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı" açıklaması yapmıştı.

DİHA’nın haberine göre, Davutoğlu açıklama yaptığı sırada Skynes Arabî televizyonuna bağlanan Müslim, Davutoğlu’nun açıklamalarının "gerçeklikle alakası olmadığını ve patlamayla hiçbir güçlerinin alakası olmadığını" söyledi.

Müslim, Salih Neccer olarak kimliği açıklanan ve YPG militanı olarak gösterilen şahsın kendileri ile alakası olmadığını ifade ederek, Ankara patlaması ile ilgili alakalarının olmadığını söyledi. Müslim, Davutoğlu'nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. 

Ardından imc tv yayınına da telefonla bağlanan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, saldırıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını, “Salih Neccar” olarak açıklanan saldırganı da tanımadıklarını söyledi.

Müslim, bu açıklamanın Türkiye’nin Rojava’ya top atışlarıyla başlattığı saldırıyı tırmandırmaya yönelik olduğunu belirtti.

Müslim, “Bu suçlamanın nedeni Suriye’ye müdahale için bir hazırlık yapmaktır. Suçlamanın nedeni budur,” dedi ve ‘yapılan saldırı ile Davutoğlu’nun açıkladığı isimle hiçbir ilgilerinin bulunmadığı’ yönündeki beyanını bir kez daha yineledi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında