Kınalı Kampı 50 yaşında

Karagözyan Yetimhanesi Gazturman Gayan Yaz Kampı, kuruluşunun 50. yılı için özel etkinlikler hazırlıyor. Bu etkinlikleri, yönetimin gelecek planlarını ve önümüzdeki yıl çıkacak olan 50. yıl anı kitabını Karagözyan Yetimhanesi Gazturman Gayan Kampı 50. Yıl Komisyonu Başkanı Najda Şadyan’la konuştuk.

Komisyon olarak, 50. yıl etkinlikleri kapsamında neler yapacaksınız?

Temel amacımız, var olan sistemi geliştirerek devam ettirmek, bir adım daha ileri taşımak. Genç nesle yönelik çalışmalar yürütmek, Kınalıada’daki tüm çocukları buraya çekmek istiyoruz. Gençlerin kampta daha aktif olabilmeleri için çalışacağız. 2016 yılı boyunca farklı etkinlikler yapacağız. Programımızı Nisan ayının başında, bir basın toplantısıyla duyuracağız ve Mayıs ayında başlatacağız.

50. yıl etkinliklerinin sonucunda kampın çağın şartlarına uygun hale getirmeyi hayal ediyoruz. Etkinliklerden elde edilecek gelirle bir bütçe oluşturup yenilikler yapacağız. Çocuklar farklı okullara gitseler bile sürekli iç içe kalacak. Zaten artık çocuklarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi gibi bir derdimiz yok. Amacımız tüm çocukların, gençlerin sık sık bir araya gelip sosyalleşmesi. Gençlik komisyonumuz yazın adada yapılacak bir festivale hazırlanıyor. Yaz başında, adada bir panayır ortamı oluşturup, kampın çocuklarını ve adadaki diğer çocukları bir araya getirmeyi hedefliyoruz.

Kampta ne gibi yenilikler yapmayı planlıyorsunuz?

Geçen yönetimlerle yaptığımız istişareler sonucunda günlük etkinlik planlamasını profesyonelleştirmek istiyoruz. Boyamadan fotoğrafçılığa, tüm etkinliklerin profesyonel eğitmenlerin yönetiminde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece etkinlikler daha planlı yürütülebilir ve çocuklar özel yeteneklerinde doğru şekilde yönlendirilebilir. Tabii ki gönüllülere de kapımız hep açık olacak, fakat genel olarak profesyonelleşeceğiz. Ayrıca, kamptaki eğitmenlerin de profesyonelleşmesini planlıyoruz. Psikolojik bilgisi olan eğitmenler çocukları çok ileri taşır. Bu adımlarla kampı bir sosyalleşme alanı haline getireceğiz. Binanın da yenilenmesi konusunda fikirlerimiz var, fakat bu yüksek bir bütçe gerektiren, uzun vadeli bir iş. Çocuklarımızı kışın da faal tutmak istiyoruz. Ayda bir fabrika ziyaretleri, yine ayda bir eğlenceli bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinlikler Kalfayan’da yatılı kalan 40 çocuk için yapılacak ve 27 Şubat’ta başlayacak.

50. yıl anı kitabı ne zaman çıkacak? Bu konuda nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

50. yıl çalışmaları için çeşitli komisyonlar kurduk. Kalabalık bir ekibiz, 36 kişiyiz. 50. yıl anma kitabı, kampın kuruluşundan bu yana tüm olayları, eski fotoğraflar ve anılar eşliğinde, kronolojik bir biçimde sunacak. Geçmiş yönetimler ve kamptan yetişmiş kişilerle söyleşiler yapacağız. Kitap komisyonumuzda Başrahip Tatul Anuşyan da bulunuyor. Ekim 2016’da çıkarmayı planlıyoruz. Sadece 1000 adet basılacak.

Kategoriler

Toplum Gençler



Yazar Hakkında