Euro Armenian Games’te İstanbul da var

25-28 Mart arasında, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılacak olan oyunlarda İstanbul ekibi de yer alacak.

Her yıl Avrupa’nın farklı bir ülkesinde düzenlenen Euro Armenian Games’e (Avrupa Ermeni Oyunları) bu yıl Hollanda ev sahipliği yapacak. 25-28 Mart arasında, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılacak olan oyunlarda İstanbul ekibi de yer alacak. Geçen yıl yapılan Pan Armenian Games’e (Hamahaygagan) katılan İstanbul Komitesi, Euro Armenian Games’e de futsal (salon futbolu) takımıyla katılacak. Sorumluluğunu Şahnur Kazancı’nın üstlendiği İstanbul takımı, Amsterdam’a, sekizi sporcu olmak üzere 12 kişilik bir kafileyle gidecek. 

16 Şubat Salı günü Kasımpaşa Orbay İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıda, takım basına tanıtıldı. Toplantıya, İstanbul Hamahaygagan Komitesi Başkanı Haygaram Karasu, Taksim Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıoğlu, Taksim Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mıgırdiç Gülezyan ve Nazar Hançer katıldı.

Hedef şampiyonluk

Konuya ilişkin bilgi veren takım sorumlusu Şahnur Kazancı, ilk hedeflerinin sportif başarı olduğunu ve şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi: “Her yıl düzenlenen Euro Armenian Games’te 1000 Ermeni’yle buluşuyoruz. Bu bizim için çok önemli bir buluşma. Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen Ermenilerle bir arada olmak bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl beşinci kez İstanbul’u temsil ediyoruz. Önceki yıllarda ikincilik ve üçüncülük elde etmiştik; bu yıl finale kalıp, İstanbul’a kupa ve madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz. Oradaki ikinci amacımız ise sporcularımıza futbol ve spor kültürünü aşılamak.”

Takım tamamen değişti

Kazancı, oyunlara katılacak olan kafile hakkında da bilgi verdi: “Bu yıl yaptığımız düzenlemelerle takımımızı tamamen değiştirdik. Genç oyuncular Sevan Devletyan, Harutyun Kuran, Herman Biberyan, Arda Donikoğlu, Burak Elvan, Arden Olgundemir, Arman Hubeseryan ve Robin Mirzahanyan’ı kadromuza kattık. Yaptığımız değişiklikte, sporcuların bu heyecanı ve oradaki atmosferi ilk defa yaşayacak olmasına önem verdik.”

Kaleci özel çalışıyor

20-25 yaş aralığındaki sekiz sporcu, yaklaşık üç aydır hazırlık yapıyor. Oyunlar yaklaşırken, antrenmanlar daha da sıklaştı. Kazancı, bu yıl kalelerini gole kapatmak için, farklı bir uygulamayla, takımın kalecisi Harutyun Kuran’ın özel olarak çalıştırıldığını belirtti. Kuran’ı, uzun yıllar Taksimspor’da kalecilik yapan, son yıllarda antrenör olarak takıma hizmet veren Arman Kavaf çalıştırıyor.

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.