Başbakanlık: Cerattepe'deki inşaat hukuki süreç sonlanıncaya dek duracak

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Cerattepe'yle ilgili Yeşil Artvin Derneği ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan görüşmeden 'hukuki süreç sonlandırılıncaya kadar inşaat faaliyetlerinin durdurulması' kararı çıktı.

Yeşil Artvin Derneği ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan görüşmede Cerattepe’de halkın yoğun muhalefetine konu olan madencilik faaliyetinin, hukuki süreç sonuçlanana kadar durdurulması kararı çıktı. 

Yeşil Artvin Derneği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında bugün Çankaya Köşkü’nde bu sabah gerçekleşen görüşme sona erdi. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Başbakan Davutoğlu'nun Artvin heyetiyle görüşmesinde, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyetinin durdurulması yönünde karar alındı.

Artvin Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında maden çalışmaların hukuki süreç bitene kadar durdurulduğu paylaşıldı. Yine Başbakanlıktan gelen açıklamalara göre de hukuki süreç sonuçlanana kadar Cerattepe’de maden çalışması yapılmayacağı oldu.

Yeşil Artvin Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'le görüştükten sonra yaptığı açıklamada ise "Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerattepe'yi terk edene kadar sürecek" dendi. Açıklamada Artvin halkının talebinin şehre yığılan güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerattepe'den çekilmesi olduğunun yetkililere iletildiği kaydedilirken, "Ancak bu taleplerimizle ilgili henüz olumlu bir karar alamadık. Ancak görüşmelerin devam edeceği söylendi. Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerattepe'yi terk edene kadar sürecek " dendi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Yaşam

Etiketler

Maden Cerattepe


Yazar Hakkında