Koalisyondaki Taşnak Partisi'ne 3 bakanlık, 2 bölge yönetimi

İktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi’yle (ECP) geçtiğimi günlerde koalisyon kuran Taşnak Partisi’ne, Ermenistan’da iki bölgenin idari yönetimi ve üç bakanlık verildi.

Taşnak Partisi Yüksek Konseyi’nden Aghvan Vardanyan’ın yaptığı açıklamaya göre, partiye Şirak ve Aragatsotn bölgelerinin yönetimi verildi. Taşnak Partisi’’nin yönetimine verilen Bakanlıklar ise Ekonomi Bakanlığı, Bölgesel Yönetim Bakanlığı  ile Eğitim ve Bilim Bakanlığı oldu. 

Bakan ve idari yönetici olarak seçilen isimler de belli oldu. Armenpress’te yer alan açıklamaya göre Gagik Gurzadyan Aragatsotn bölgesinin valisi, Hovsep Simonyan, ise Şirak bölgesinin valisi olacak. Yeni Ekonomi Bakanı Artsvik Minasyan, Bölgesel Yönetim Bakanı Davit Loqyan, Eğitim ve Bilim Bakanı ise Levon Mkrtchyan oldu. 

15 Şubat’ta iktidar partisi ve Taşnak partisinin koalisyon kurma anlaşması kamuoyuna yansımış, işbirliğini sağlamak için memorandum imzalanmasına karar verilmişti. Koalisyon pazarlığında sözü geçen bakanlıklar ve bölgeler de konuşulmuştu.

 

 



Yazar Hakkında