Doya doya Ermenistan’ı yaşa!

Live Love Armenia (Ermenistan’ı Yaşa-Sev) bir paylaşım platformu olmasının yanı sıra, görsel malzemelerden oluşan bir arşiv işlevi de görüyor.

‘Live Love Armenia’ (Ermenistan’ı Yaşa-Sev) adlı sosyal medya platformu, Yerevan’da yaşayan Sarin Püzantyan ve Şaghig Kevork Rastkelenyan ile yaşamını Beyrut’ta sürdüren Stephanie Sanossian tarafından kuruldu. Üçü de Suriye doğumlu olan kurucular, özel anları saklama tutkularını, ilk Ermenistan ziyaretlerinin ardından bir projeye dönüştürerek, ülkenin kültürel değerlerini ve doğal güzelliklerini tüm dünyayla paylaşma istekleri doğrultusunda Live Love Armenia’yı başlattılar.

Live Love Armenia bir paylaşım platformu olmasının yanı sıra, görsel malzemelerden oluşan bir arşiv işlevi de görüyor. Bu projenin bir parçası haline gelmek çok kolay. Dileyen herkes Ermenistan’a dair fotoğraf ve videolarını Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından #LIVELOVEARMENIA hashtag’ini kullanarak paylaşabiliyor. Bu paylaşımlar arasından seçilenler, Live Love Armenia’nın resmî hesapları üzerinden yayınlanıyor.

İlk altı ayında 18 bin takipçiye ulaşan Instagram hesabının, bugün dünyanın her yerinden yaklaşık 21 bin takipçisi var. Girişimciler, hesabın yoğun ilgi görmesi üzerine, yaptıklarının ülke tanıtımıyla sınırlı kalmayıp somut yardımlara dönüşmesini istemiş ve bu amaçla, Beyrut çıkışlı internet platformu ‘Live Love Bracelet’ (Yaşa-Sev Bilekliği) ile işbirliği yaparak, üzerinde Live Love Armenia yazan bileklikleri satışa sundular. Elde edilen gelirle sosyal yardımlaşma ve sivil toplum kampanyalarına destek veriliyor.

Aynı zamanda AGBU (Ermeni Hayırseverler Cemiyeti) ile de işbirliği yapan platformun yöneticileri, “Ermeni halkıyla birlikte çalışmalı ve ihtiyaç duyanlara yardımcı olmalıyız, ancak bu şekilde ayakta kalabiliriz” diyorlar. Doğup büyüdükleri ülke olan Suriye’nin, yeniden, barışın hüküm sürdüğü içinde bir ülke olacağına inandıklarını belirterek, halen Suriye’de yaşayan ve içinde bulundukları olumsuzluklara rağmen Ermeni Diasporası için elinden gelen her şeyi yapan akrabalarına ve dostlarına selam gönderiyorlarç

Live Love Armenia’nın son sosyal sorumluluk projesi Gümrü’de bulunan bir yetimhaneyle ilgiliydi. Burada kalan çocuklara Noel hediyesi olarak bileklikler ile, Suriyeli Ermeni kadınların yaptığı atkılar ve şapkalar hediye edildi.

 



Yazar Hakkında