Hayko Bağdat bu kez izleyici karşısında

Gazeteci Hayko Bağdat, ilk kitabı Salyangoz’un gösterimine hazırlanıyor.

BKM Mutfak’ta gösterimi planlanan ilk oyun, 6 Mart’ta oynanacak. Bağdat daha sonra sırasıyla 13 ve 27 Mart’ta yine aynı sahnede izleyici karşısına çıkacak.

Gazeteci Hayko Bağdat, ilk kitabı Salyangoz’un ardından kısa bir süre sonra ikinci kitabı Gollik’le de büyük yankı uyandırmıştı. Bağdat, ‘Tek Kişilik Bişe’ adlı gösteriminde izleyicilere ‘Müslüman mahallesinde salyangoz olma’yı anlatacak. Yönetmenliğini ise Bağdat’ın yakın dostu Kemal Gökhan Gürses’in üstleneceği gösterimin biletleri Biletix gişelerinden temin edilebilir.

Ayrımcılığa uğrayanların trajik olduğu kadar trajikomik hikâyelerinin de bulunduğunu belirten gazeteci yazar, gösterimde yaşanan trajikomik olayları anlatacağını belirtiyor: “Ben hayatımda kitap, köşe yazısı, sosyal medya ve televizyon gibi mecra kullanıyorum. Ayrımcılığa karşı bir söylem üretmek adına bu mecraları bir enstrüman olarak görüyorum. Yaşadığımız kentin tarihi ve geleceğiyle bir hikâyesi var. Biz de o hikâyenin bir parçasıyız. Karmakarışık kimliklerimize baktığımızda ayrımcılığa uğradığımız trajik bir hayatımız var. ancak trajik olduğu kadar trajikomik hikâyeler de başımızdan geçiyor. Ben bu gösterimde başımızdan geçen trajikomik hikâyeleri ele alacağım çünkü zaten trajik olanları kitabımda, köşe yazılarımda, panellerde ve televizyon programlarında yeterince anlatıyorum.”



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.