Kayyum atanan İpek Medya kapatıldı

Kayyum atanan Koza Holding'e bağlı İpek Medya'nın faaliyetlerine son verildi.

İpek Medya'nın bünyesinde Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo yer alıyordu.

İpek Medya bünyesindeki Bugün TV, Koza Basın, Yaşam TV ve bu şirketin iştiraki olan Koza Prodüksiyon, Rek-Tur Reklam Pazarlama ile İpek Online Bilişim'in basın yayın faaliyetlerinin tüzel kişilikleri muhafaza edilmek suretiyle durduruldu.

Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladığı açıklamasında, şirketin bağlı ortaklığı ATP İnşaat ve Ticaret AŞ'nin yönetim kurulunda şirketin basın ve medya şirketlerinde faaliyet gösteren iştiraklerinin kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

"Basın dışında, kar getiren faaliyetler devam"

Açıklamada ATP İnşaat’ın kar etmesine rağmen, kazancın basın yayın faaliyetindeki Yaşam TV, Bugün TV ve Koza Basın Basım AŞ'ye sermaye avansı ve sermaye taahhüdü şeklinde aktarıldığı ifade edildi.

Basın şirketlerine kazanç aktarımının, 2008-20015 yılları arasında, toplamda 353 milyon 153 bin 856 TL olduğu belirtilen açıklamada, “Sürekli zarar eden ve öz sermayesini tüketen” şeklinde nitelendirilen basın şirketlerinin tüzel kişilikleri korunarak faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi. 

Açıklamaya göre Koza Basın Basım A.Ş. deki basılı medya dışında kalan sadece kar getiren faaliyetlerin devam edileceği belirtildi. 

İpek Medya’ya 27 Ekim’de kayyum atanmıştı. Karar hem çalışanların hem de kamuoyunun protestosuyla karşılanmış, polis İpek Medya’nın kapısını sökerek kayyum heyetini binaya sokmuştu.

Kanaltürk heyetin gelişini ve bina önündeki protestoları izleyen canlı yayını polis tarafından kesilmişti. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında