Avrupa Ermeni Oyunları şampiyonuna sponsor da yok, izin de

Geçtiğimiz Avrupa Ermeni Oyunları Voleybol şampiyonu Yerid’in, bu yıl oyunlara katılıp katılamayacağı henüz belirsiz. Arden Güldemir, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın, takımın Amsterdam’a gitmesi için izin vermediğini, “Bağımsız olarak gitmeye izin vermiyorum, tek bir takım olup gidin” dediğini belirtti.

Euro Armenian Games’e (Avrupa Ermeni Oyunları) sayılı günler kala, İstanbul’dan katılım oranı yükseldi. 25-28 Mart arasında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde yapılacak olan turnuvalara İstanbul’dan altı takım katılacak. İstanbul, Yeşilköy ve Neuchatel İstanbul takımları futsal (salon futbolu), Bitlis ve Yerid takımları voleybolda, Ortaköy takımı ise basketbolda ter dökecek. Yeşilköy Takım Sorumlusu Arek Göver, Neuchatel İstanbul Takım Sorumlusu Saro Saraf, Bitlis Takımı Sorumlusu Alen Narsüz, Yerid Takımı Sorumlusu Arden Güldemir ve Ortaköy Takımı Sorumlusu Aras Alakuş’a, takımların son durumlarını sorduk.

Yerid’e veto

Geçen oyunların Euro Armenian Games Voleybol şampiyonu Yerid’in, bu yıl oyunlara katılıp katılamayacağı henüz belirsiz. Arden Güldemir, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın, takımın Amsterdam’a gitmesi için izin vermediğini, “Bağımsız olarak gitmeye izin vermiyorum, tek bir takım olup gidin” dediğini belirtti. Güldemir oyunlara sayılı günler kala sponsor bulmaya çalışırken, bu yanıtın süreci daha da zorlaştırdığını söyledi. Olumsuzluklara rağmen çalışmalarına devam eden takımın kafilesinde, yaşları 20 ile 28 arasında değişen dokuz sporcu var. Amsterdam’a gidemeyeceklerinden endişe eden oyuncular, diğer beş takıma vize verilip Yerid’e vize verilmemesine tepkili.

Basketbolda Ortaköy

Bu yıl oyunlara ilk kez katılacak ekipler arasında Tarkmançats Okulu’ndan Yetişenler ve Sevenler Derneği de yer alıyor. Herman Kürkçü’nün antrenörlüğünde, basketbol alanında mücadele edecek olan takıma Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı destek oluyor. Okul mezunu ve dernek üyesi, 18-23 yaş aralığında oyunculardan oluşan ve antrenmanlara Ocak ayında başlayan ekip, pazartesi günleri Kasımpaşa Orbay İlköğretim Okulu’nun kapalı spor salonunda çalışıyor. Amsterdam’a 17 kişilik bir kafileyle gidecek olan takım, İstanbul’a başarıyla dönmeyi hedefliyor.

‘Neuchatel İstanbul’ da var

Neuchatel İstanbul, futsalda bu yıl oyunlara ilk kez katılacak ekipler arasında. Adını geçen yıl Şişli Spor Kulübü Dikran Reis Kevorkyan Turnuvası’nda duyduğumuz, altı kişiden oluşan takım, Amsterdam’a sponsorsuz olarak, kendi imkânlarıyla gidiyor. Takımın sorumlusu ve oyuncusu olan Saro Saraf, haftasonları Belgrad Ormanı’nda kondisyon antrenmanı, haftaiçi ise Kınalıada’daki sahada maç antrenmanı yaptıklarını belirtti.

Bitlis Amsterdam’da

Geçen yıl Hamahaygagan Oyunları’na katılan ve başarılı sonuçlar alan Bitlis Voleybol Takımı, Euro Armenian Games’e katılıyor. Salı ve perşembe günleri Bezciyan Okulu’nda, cumartesi günü ise Dadyan Okulu Yetkin Berberoğlu Spor Salonu’nda antrenman yapan takım, Amsterdam’a, cemaatin önde gelen hayırseverlerinde Cezo Taş’ın desteğiyle, sekiz kişilik bir kafileyle gidiyor.

Yeşilköy canla başla

Oyunlara lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan futsal takımıyla katılacak olan Yeşilköy, hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Bu yıl takımın parlayan oyuncusu Kamer Değirmenci, 13 Mart’ta yapılacak olan YGS’ye girecek olmasına rağmen antrenmanlarda özveriyle çalışıyor. Amsterdam’a sporcuların aileleri ve GPD Firması’nın desteğiyle gidecek olan takım, çarşamba günleri Kasımpaşa Orbay İlköğretim Okulu’nun kapalı spor salonunda antrenman yapıyor. Uyumlu bir hava yakalayan ekip umutlu.

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.