Kiliseye zorla girmeye çalıştılar, serbest bırakıldılar

Samsun’daki Agape Protestan Kilisesi’nde geçen hafta yaşanan saldırıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheli serbest bırakıldı.

Samsun Agape Protestan Kilisesi'ne yönelik saldırıda, kiliseye dört kişi zorla girmeye çalışmıştı. 

Şüpheliler 26 yaşındaki Alper Ahmet Y., Sercan T. ve Yücel B. ile 22 yaşındaki Yunus S. iddiaya göre içki içtikten sonra Protestan Kilisesi Derneği'ne giderek zili çaldı, kapı açılmayınca da tekmeledi. Şüpheliler, kapının önündeki güvenlik kamerasının yönünü değiştirdikten sonra olay yerinden ayrıldı. Protestan Kilisesi Derneği Başkanı Mehmet Orhan Pıçakçılar, polisi arayıp şikayetçi oldu. 

Gelen polis ekibi güvenlik kamerası görüntülerini izledi ve 4 şüphelinin kimliğini tespit etti. Polis tarafından arandıklarını öğrenen şüpheliler, bugün Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim oldu. 

Şüpheliler hakkında 'mala zarar vermekten' soruşturma başlatıldı. Şüpheliler ilk ifadelerinde sarhoş olduklarını, ne yaptıklarını hatırlamadıklarını iddia etti. 

4 kişi sevk edildikleri Samsun Adliyesi’nde serbest bırakıldı.

Saldırı ilk değil 

Samsun’daki kiliseye söz konusu saldırı ilk değil. 10 gün içinde iki kez saldırıtya uğrayan kiliseye geçen yıl Mayıs ayında da eli sopalı bir kişi saldırmış ama polis yasal işlem başlatmamıştı.

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında