Sedefdjian, en genç Michelin’li şef oldu

Fransa’da yaşayan 21 yaşındaki Julia Sedefdjian, ülkesinde Michelin yıldızını elde eden en genç aşçı oldu.

Balık üzerine yoğunlaşan ‘Les Fables de la Fontaine’ adlı restoran, 2006 yılından bu yana Michelin yıldızı almak üzere aday gösteriliyordu. Restoran 2016 yılında genç şefin önderliğinde Michelin listesine girmeyi başardı. Sedefdjian, ikisi kadın toplam sekiz iş arkadaşıyla beraber burada çalışıyor. Restoranın bodrum katındaki mutfağını yöneten genç şef, mekanın spesiyali olan siyah susamlı kırmızı ton dilimlerini yapmak konusunda son derece başarılı. 

Kadınların mutfakta daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini düşündüğünü söyleyen, aksi takdirde kadınların mutfakta azınlıkta kalacaklarına inandığını belirten şef, 2012 yılında burada çalışmaya başlamış. Fransa’daki istatistikler de Sedefjian’ı doğrular nitelikte. Ülkedeki restoranların sadece %3’ü kadın şefler tarafından yönetiliyor.

Micheline’li kadın az

Eyfel Kulesi’ne yakın bir sokakta bulunan restoranın sahibi David Bottreau, Sedefdjian’ı henüz 20 yaşındayken kadroya katmış. “Bu rekabeti tatmasını istedim” diyen Bottreau, genç Julia’nın enerji ve tutkusundan memnun: “Çok iyi iş çıkartıyor!” diyor. Julia Sedefdjian ise ‘bir kadın olarak’ Michelin yıldızını takmaktan ötürü gururlu. Bu ödüle sahip çok az kadın var. Ermeni aşçı bu yeteneğini köklerinden kaynaklandığını düşünüyor ve ekliyor: “Mutfağa ilk girdiğimde henüz bebektim fakat mutfağa girdiğinizde olgunlaşmak hiç de zor değil.”

 

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar



Yazar Hakkında