Sur'a yürüyüşe plastik mermili polis müdahalesi

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara karşı düzenlenen Sur yürüyüşüne polis tazyikli su, gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.

Sur’un 6 mahallesinde sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara karşı DTK, HDK, HDP ve DBP eş genel başkanlarının yaptığı çağrıyla düzenlenen, Sur ilçesine yapılan yürüyüşe polis müdahale etti.

Polis, 15.30 sıralarında Urfakapı'da toplanıp Sur'a girmek isteyen gruba tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle saldırdı. 

DHA’nın haberine göre, Diyarbakır'da polisin Sur İlçesi'ne yürümek isteyen gruplara izin vermeyip, müdahale etmesi üzerine çıkan olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı. Urfakapı'da plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı. 

Kentin farklı noktalarında toplanan insanların Sur’a yürümeye çalışmaya devam ediyor. 

bianet'e bilgi veren JİNHA muhabiri Beritan Elyakut, saat 16.40 itibariyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Demokratik Bölgeler Partisi yöneticileri ve HDP'li milletvekillerin Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde bekleyiş halinde olduğunu belirtti. 

Elyakut, Sur'a yürümek isteyen bir grubun Dağkağı Meydanı'ndaki polis barikatlarını yıktığını ancak Sur'a girişlerin tümünün kapalı olduğunu aktardı.


















Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.


Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Demirtaş'a soruşturma 

Diyarbakır Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada Sur'da ikamet etmeyenlerin ilçenin tamamına girişinin yasaklandığı duyurulmuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in konuyla ilgili sözleri üzerine haklarında "halkı sokağa çağırdıkları" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Demirtaş'ın sözlerine "provokasyon" demiş; Demirtaş "İçişleri Bakanı haddini bilmeli. Bize parmak sallayarak geri adım attıracağını sanıyorsa yanılıyor. Yürüyüşlerde etrafa zarar veren olursa o provokatördür. Halkımız o tür insanları engellemelidir" yanıtı vermişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş'ın çağrısı ile ilgili "Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da "Demirtaş provokatif açıklamalarına devam ediyor" açıklaması yaptı. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında