Mardin'de bombalı saldırı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bitişiğindeki lojmanlara düzenlenen saldırıda iki polis hayatını kaybetti; aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı; dördünün durumu ağır.

YPS’nin (Sivil Savunma Birlikleri) düzenlediği eşzamanlı saldırıda, AA’nın haberine göre, saldırıda iki polis hayatını kaybetti. Aralarında sivillerin de bulunduğu dördü ağır çok sayıda kişi yaralandı.

Mardin Valiliği yaptığı açıklamada, Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2 polisin hayatını kaybettiğini, aralarında yoldan geçen 2 kişinin de bulunduğu, polis ve polis ailelerinden olmak üzere toplam 35 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Habere göre, patlamanın etkisiyle polis lojmanlarında büyük hasar yaşanırken, karayolunda da derin çukur oluştu.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye Nusaybin ve Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlamanın etkisiyle polis lojmanlarında büyük hasar yaşanırken, karayolunda da derin çukur oluştu.

Nusaybin’de 1 Ekim’den itibaren 5 kere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 11 gün süren son sokağa çıkma yasağı 25 Aralık’ta kalkmıştı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında