HDP'li vekiller hakkındaki fezleke Başbakanlık'ta

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’nün dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke Başbakanlık’a sunuldu.

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında "dokunulmazlıkların kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezlekeyi, TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sundu.

26 Aralık 2015'te Demokratik Toplum Kongresi (DTK) olağanüstü gündemle toplanmış; hazırlanan sonuç bildirgesinde "özsavunma ve özyönetimin sahiplenildiği" duyurulmuştu.

Vekillerin kongrede yaptığı konuşmalar gerekçe gösterilerek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Eş Genel başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü hakkında fezleke hazırlayan başsavcılık, Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlıklarının kaldırılması" talebinde bulunmuştu. Fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Hazırlanan fezleke, Bakanlıkça TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sunuldu.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında