"Başbakan ırkçılık yapmıştır"

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Başbakan Davutoğlu’nun ‘Ermeni çeteleri’ açıklamasını meclis gündemine taşıdı, “Sayın Başbakan açık ırkçılık yapmıştır” dedi.

TBMM’de, 2 Mart'taki bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Paylan, günedoğudaki operasyonlar sırasında çekilen ve Ermenilere yönelik ayrımcı hakaret içeren duvar resmini gösterdi; “Bunu yalnızca güvenlik güçleri yapmıyor maalesef. Başbakan da Bingöl’de “1. Dünya Savaşı’nda da Ermeni çeteleri Ruslarla işbirliği yapmıştı” dedi. Bugün Türkler de DAEŞ’e katılıyorlar, Kürtler de DAEŞ’e katılıyorlar. Ben “Türk çeteleri” desem nasıl bir ırkçılık yapmış olurum, mümkün mü? Sayın Başbakan da açık ırkçılık yapmıştır” dedi.

Paylan’ın açıklamasına MHP ve AKP sırasından itirazlar yükseldi. AK Parti Grup, ‘nefret suçu işleyenin asıl Paylan olduğunu’ iddia ederken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Paylan’a, “Türk milletine ‘katliamcı’ diyemezsin” dedi.

Başbakan Davutoğlu, 27 Şubat 2016’da Bingöl’de yaptığı konuşmada HDP’yi eleştirirken, “Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar. Gidip Moskova’da temsilcilik açıyorlar” demişti. 



Yazar Hakkında