Zaman’a kayyum atandı

Bir süredir el konulacağı konuşulan Zaman gazetesine öğle saatlerinde kayyum atandı. Gazetenin yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, herkesi Zaman’a sahip çıkmaya çağırdı.

Uzun bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine bugün öğle saatlerinde kayyum atandığı açıklandı. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ve Özgür Düşünce yazarı Nazlı Ilıcak Periscope'tan yaptıkları canlı yayında, “Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız” demişti. Gazetenin yazarlarından Ahmet Turan Alkan da "Neden el konacağına dair henüz bir bilgi bize gelmedi" diye konuştu.

Zaman gazetesine kayyum yoluyla el konulduğu haberleri internet medyasına yansıdığı sırada konuşan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, demokrasi nöbeti çağrısı yaptı. Bilici twitter adresi üzerinden yaptığı çağrıda şunları söyledi: “Türkiye'nin tüm demokratlarını, medya özgürlüğüne ve demokrasinin önemli kalelerinden biri olan Zaman'a sahip çıkmaya davet ediyorum.”

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında