Kadınların gece yürüyüşü bugün 19.00’da Taksim’de

İstanbul Feminist Kolektif, 14. Feminist Gece Yürüyüşü'nün 10 Mart'ta ertelendiği iddialarının Facebook sayfalarının hacklanmesi sonucu ortaya atıldığını açıklayarak, Feminist Gece Yürüyüşü’nün her yıl olduğu gibi 8 Mart'ta saat 19.00'da Taksim, Fransız Kültür Merkezi önünden başlayacağını duyurdu.

İstanbul Feminist Kolektif (İFK) Facebook sayfasının 6 Mart (Pazar) günü hacklendiğini açıklayarak, Feminist Gece Yürüyüşü’nün, ilk duyurulduğu gibi, 8 Mart’ta saat 19.00’da Taksim’de gerçekleşeceğini açıkladı.

Hacker’lar 8 Mart’ta yapılacak olan 14. Feminist Gece Yürüyüşü’nün ertelendiğini duyurarak kadınları 10 Mart Cuma günü için Fatih’e çağırmıştı.

İFK, kendi sayfalarının yanı sıra Barış İçin Kadın Girişimi, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem, Kürtaj Haktır Karar Kadınların, Ölümden Değil Yaşamdan Yanayız isimli grupların facebook sayfalarının da da hacklendiğini duyurdu.

8 Mart saat 19.00’da Taksim’de

Sayfalarını geri aldıklarını açıklayan İFK, “8 Mart'ta kadınların erkek egemenliğine, tacize, tecavüze ve cinayetlere isyanını susturmak isteyenlere cevabımız bu engellemelere rağmen 8 Mart Salı akşamı saat 19.00'da Taksim Fransız Kültür Merkezi'nin önünde toplanacak binlerce kadınla vereceğiz” dedi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında