İki genç, iki katliam

Ankara'da dünkü bombalı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş, 10 Ekim'de Ankara Garı önünde yapılan saldırıda can veren Ali Deniz’in arkadaşıydı.

Ankara Kızılay’da dün meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş da bulunuyor.

Akkuş, 10 Ekim 2015 günü Barış Mitingi öncesinde Ankara Garı’ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Ali Deniz’in yakın arkadaşıydı. 

10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybeden Ali Deniz için, o saldırının olduğu gün sosyal medyada “Ankara'da okuyabilmekti en büyük hayali. Nerden bilecekti ki? Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” mesajını paylaşan Ozancan Akkuş, dünkü saldırıda hayatını kaybetti. 

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden bir başka öğrenci, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş da hayatını kaybetti. 

ODTÜ’nün resmi internet sitesinden başsağlığı mesajı yayınlandı.

ODTÜ’nün yazılı açıklaması şöyle:

“Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık.

“Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi.

“Acımız büyük.

“Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz.

“Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında