Abdullah Cömert'i öldüren polise 13 yıl 4 ay

Hatay’daki Gezi protestoları sırasında Abdullah Cömert’in ölümüne yol açan sanık polis Ahmet Kuş’a 13 yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık polis, ‘Görevli olduğu’ gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Polis memuru Kuş’a ceza ‘olası kastla adam öldürme’den değil, ‘kastın aşılması suretiyle öldürme’ suçundan verildi.

Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aile dışında basın ve izleyiciler alınmadı. 

Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert “Adliyeye girişim sırasında polis eşarbımın içine kadar baktı ve kafamdaki tokayı dahi sordu” dedi.

Sanık polis memuru Kuş ‘görevde olduğu’ gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkemenin üç kişilik heyetinde bir üyenin değiştiği görüldü.

Cömert ailesinin avukatları Hatice Can ve Eren Can geçen duruşmada uzman bilirkişilerin Cömert’in vurulmasıyla ilgili hazırladığı raporları tekrar anlattı. Avukatlar, sanık polisin kasten adam öldürme suçundan ceza almasını talep etti.

Sanık polisin avukatı ise milyonlarca insanın katıldığı eylem için, “Gezi olaylarında illegal örgütler vardı. İnsanların can güvenliği yoktu. Polis bu nedenle müdahale etmiştir. Sanık isnat edilen suçu işlememiştir” dedi.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert “Kurşun geçirmez araca taş atan her kişi öldürülmeli mi? Bu polisler vatan hainliğinden de yargılanmalı” dedi.

Anne Hatice Cömert de “Ben adalet istiyorum. Benim oğlumun elinde hiçbir şey yoktu. Sizin çocuklarınızın hayatı pahalı da benim çocuğumun kanı ucuz mu? Geleceği vardı Abdocan’ın..!” diye konuştu.

Savcı sanık polisin ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Aradan sonra kararını veren mahkeme sanık polis Kuş’un 13 yıl dört ay hapse çarptırdı. Sanık polisin ‘kastın aşılması suretiyle öldürme’ suçunu işlediği sabit görüldü.

Sanık polise ‘polis memuru olması sebebiyle’ yurt dışı çıkış yasağı uygulanması yeterli görüldü, tutuklama kararı verilmedi.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında