Cemil Bayık: “Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz”

İngiliz Times gazetesine konuşan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, “Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz” dedi.

Kandil’de Times muhabiri Anthony Loyd'un sorularını yanıtlayan Cemil Bayık, gelinen noktada bir “ölüm kalım” mücadelesi verdiklerini belirtti. BBC’nin haberine göre, Bayık, “Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir” dedi. Times gazetesi Cemil Bayık'la yapılan söyleşiyi “Türkiye'nin en çok aranan adamı söz veriyor: İntikam bizim olacak” başlığıyla verdi.

'En büyük engel biziz'

Ankara saldırısından dört gün önce Loyd’a konuşan Bayık, “Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır... Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz” diye konuştu.

Times muhabiri Anthony Loyd haberinde, PKK lideri Cemil Bayık'la görüştüğü sırada gökyüzünde insansız hava araçlarının (İHA) uçtuğunu, Bayık'ın söyleşinin üçüncü dakikasında PKK bayrağını, İHA'lar tarafından tespit edilmelerine yol açabileceği gerekçesiyle kaldırttığını aktarıyor.

'Savaş artık her yerde olacak'

Cemil Bayık, “Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir” diyerek şunları kaydetti: “Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak. Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır.”

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında