Üç akademisyen tutuklandı

Savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya tutuklandı.

Barış İçin Akademisyenler/İstanbul grubu adına barış talebinde ısrarcı olduklarına dair açıklamayı okuyan ve gözaltına alınan üç akademisyen çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevkettiği akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın duruşması saat 17.45 sularında başladı. Duruşma salonuna yalnızca avukatlar alındı.

6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma mahkeme üç akademisyenin "terör örgütü propagandası" (TMK 7/2) suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Akademisyenlerin avukatlarından Meriç Eyüboğlu "hukukun kalmadığını bir kez daha gördük" dedi. Karara itiraz edeceklerini belirtti.

Akademisyenlerin avukatları adına adliye önünde açıklama yapan Meriç Eyüboğlu şunları söyledi,

"Yine de belki hukuki olarak bu süreci etkileyebilir diye elimizden geleni yaptık. Müvekkillerimiz ifade verdi. Biz örnek kararları sunduk, hukuki gerekçeleri tartıştık ama gerçekten hukukun kalmadığını bir kez daha gördük.

"Söz konusu olan politik bir karardır. Yakalama kararı da politikti. Müvekkiller kendileri kendi rızalarıyla emniyete gittiler. Haklarında herhangi işlem yapılmasına gerek yoktu. Adresleri bilinen kişiler, nerede çalıştıkları belli, her zaman ulaşılabilecek durumdalardı. Buna rağmen haklarında yakalama kararı verildi. Sonrasında da aynı koşulları taşıdıkları, hukuki hiçbir dayanağı olmadığı halde gerekçesiz olarak da tutuklama kararı verildi.

"Tabii ki itiraz edeceğiz hukuki süreci takip edeceğiz ama yanı sıra bunun aslında hukuki dayanağı olmayan karar olduğunu yukarıda ifade ettiğimiz gibi burada da tekrar ifade ediyoruz."

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Akademisyenler