Sırpazanlar konuştu: Artık seçim yapılsın

II. Mesrob’un annesi Mari Mutafyan’ın mahkeme kararıyla vâsi tayin edilmesiyle yeniden alevlenen Patriklik seçimi beklentilerini beklentileri Ermenistan’ın Gugark Bölgesi Dinî Önderi Sebuh Çulcuyan ve Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan’la konuştuk.

Sekiz yıldır görevini yerine getiremeyecek durumda olan Patrik II. Mesrob’un yerine geçecek yeni patriği belirleyecek olan seçimin bir türlü yapılamayışı, toplumun gündemini belirlemeye devam ediyor. II. Mesrob’un annesi Mari Mutafyan’ın mahkeme kararıyla vâsi tayin edilmesiyle yeniden alevlenen beklentileri ve odağında görevi halen vekâleten sürdüren Başepiskopos Aram Ateşyan’ın yer aldığı tartışmaları, “Kişisel çıkarları bir yana bırakıp harekete geçmek gerekir” diyen, Ermenistan’ın Gugark Bölgesi Dinî Önderi Sebuh Çulcuyan’la ve seçim olursa yeniden adaylığını koyacağını söyleyen, Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan’la konuştuk.

Türkiye Ermenileri Patriği seçim sürecinin doğal adaylarından Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan ve Ermenistan’ın Gugark Bölgesi Dinî Önderi Başepiskopos Sebuh Çulcuyan, Patrik Mutafyan’a vâsi atanmasıyla başlayan seçim tartışmalarına katıldı. Bekçiyan, vakıf yöneticileri başta olmak üzere, tüm toplumun, seçim iradesini cesaretle sergilemesi gerektiği görüşünde.

SÖYLEŞİ:
Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan: Seçime tek engel Ateşyan

Başepiskopos Sebuh Çulcuyan ise “Bizim için bu meselenin yargı sürecine taşınması utanç verici bir durum, zira olayın yargı kararına ihtiyacı yoktu. Ama her halükârda, İstanbullu Ermeni vatandaşlarımızın, bu rezil durumdan çıkmak için yargıya başvurmalarını takdir ediyorum. Doğrusu, Aram Sırpazan’ın bu konudaki kızgınlığı benim için anlaşılır değil” dedi.  

SÖYLEŞİ
Ermenistan’ın Gugark Bölgesi Dinî Önderi Sebuh Çulcuyan: Patriğimizi çoktan seçmiş olmalıydık

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.