Coldplay’den Redd’e, rock’tan pop’a

Dinleyici kitlesinin uzun zamandır heyecan, merak ve sabırsızlıkla beklediği Redd’in Mükemmel Boşluk albümü, nihayet raflardaki yerini aldı.

Redd, albüm çalışmalarını aceleye getirmeden, gayet profesyonel bir şekilde her türlü detayı irdeleyen nadir ve hatta belki de yegâne yerli grup olduğundan, dinleyicilerini her zaman diğer müzisyenlere nazaran bir tık fazla bekletiyor. Bu durum bizler için her ne kadar sinir bozucu olsa da, albüm çıktığında beklentilerimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Ancak ‘Mükemmel Boşluk’u bu kadar beklememizin bir diğer nedeni de, grubu yakından takip edenlerin de bildiği gibi, geçen yıl üyeler arasındaki çalkantılı süreç sonucu grubun iki üyesiyle yolların ayrılmasıydı.

Türkiye’nin üç gömlek üstünde müzik yaparak imkânsızın peşinde koşan Redd, emeklerinin karşılığını hak ettiği kadar olmasa da alıyor. Muhalif çizgisiyle çoğunluğa hitap etmeseler de isimleri her geçen gün daha popüler hale geliyor ve bu durum ne yazık ki müziklerine de yansıyor.

Grubu ilk dinlemeye başladığımda henüz 18’imdeydim. O dönemler her insan için zorken Redd üçle çarpıyordu bu durumu. Büyümemle grubun müzik tarzında değişikliğe gitmesi aynı paralellikte hareket ediyordu. Öyle ki ‘Nefes Bile Almadan’, ‘Hayat Bir Film Seti’ ve ‘Her Neyse’ gibi yediden yetmişe herkesin kalbine dokunan Redd, son albümüyle Coldplay dahil birçok müzik grubunun yaptığı gibi yüzünü popa çevirdi.

Vazgeçilmeyen ‘plastik’

Mükemmel Boşluk’un ilk single’ı ‘Aşk Virüs’, albümden kısa bir süre önce dinleyiciyle buluştu. Şarkının kendisi her ne kadar güzel olsa da şahsımda bir hayal kırıklığı yarattı. Bunun sebebi detaylarda gizli, o detay da şarkının bir bölümünde yer alan ‘Kimse bu kadar plastik sevişmemişti’ cümlesi, zira grup bugüne dek içinde ‘plastik’ kelimesi geçen pek çok şarkıya sahip, üstelik ‘Plastik Çiçekler ve Böcek’ adlı bir stüdyo albümleri de mevcut. Öyle ki grup üyelerinin askerden önce kaydettikleri bu isimde bir albüm varken, ondan çok zaman sonra çıkan albümdeki single’da da aynı kelimeye rastlayınca insan küçük ölçekli de olsa bir hayal kırıklığı yaşamıyor değil. Bu hayal kırıklığını geçen yıl grup üyeleriyle yolların ayrılmasında da yaşamıştık. Neticede olan oldu, albüm beş değil de üç kişiyle çıktı, bize düşen Türkiye’nin müzikal anlamda en başarılı grupları yalnız bırakmamak, en yakın dükkâna gidip albümü satın almak. ‘Mükemmel boşluğu’ doldurmanın şimdilik başka bir yolu yok.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Derkenar


Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.