İstiklal Caddesi'nde patlama

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. 5 kişinin öldüğü 37 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen patlamada ölenlerden birinin canlı bomba olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 36 kişinin yaralandığını söyledi.

Resmi olmayan bilgiye göre, hayatını kaybedenlerin kimlikleri şöyle: İsrail vatandaşları Simha Simon Demri, Yonathan Suher ve Avraham Godman; İran vatandaşı Ali Rıza Khalman.

Müezzinoğlu, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu, 4 kişinin ameliyatta olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı da olay yerine 28 ambulansın gönderildiğini ve yaralıların hastaneye götürüldüğünü duyurdu. Yaralılardan 12'sinin turist olduğu belirtildi. CNN Türk, canlı bombanın kendini turist grubunun içinde havaya uçurduğu iddiasını duyurdu. Patlamanın ardından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenleniyor.   

Sağlık Bakanı: 7'si ağır 37 yaralı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin olarak, "Saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi yaralı" dedi. Yaralananlardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz" diye konuştu.

Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sevginin, merhametin, özverinin, kardeşliğin nasıl sınırsız, ölçüsüz bir boyutu varsa, insanlık dışı duruşun da, insani değerlerle bağdaşmayan haince eylemlerin de sınırsız bir tablosuyla, uygulamasıyla ülke olarak ne yazık ki karşı karşıyayız. Masum insanları, çocukları, bebekleri katledebilecek zihniyeti lanetliyorum.

Son dönemde bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. Milletimizin insani değerleriyle, birlik ve beraberliğimizi merkeze alarak bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarıyla sürdüreceğiz. Hainler asla başaramayacak, insanlık katilleri asla başaramayacak. Saat 10.55, 10:58 sularında bir canlı bomba saldırısıyla karşı karşıya kaldık. 4 vatandaşımızı kaybettik, 36 yaralıdan 7’sinin durumu ağır, 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Umarım ki kayıplarımız olmaz. Milletimizin başı sağolsun diyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralıların yaklaşık 12’sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Tespitler daha da netleşir. Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz. Katledenler de insanı katlediyorlar. Ülkemizin de, milletimizin de, insanlığın da uzak kalmasını temenni ediyorum. Bursa’daki programı yarıda keserek İstanbul’da sayın başbakanımızın yapacağı toplantıya gidiyorum. Söylentileri her olay sürecinde yaşıyoruz. [İkinci saldırı iddiası] Asla yoktur demek mümkün değil. İstihbarat, emniyet bütün tedbirleri alıyor." 

Patlamanın ardından İstanbul'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi. Toplantıya, başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı.

Kategoriler

Son Dakika