Reza Zarrab Miami'de tutuklandı

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen ve 40 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan iş adamı Reza Zarrab, ailesiyle birlikte tatil için gittiği Miami’de tutuklandı. Zerrab için 75 yıl hapis isteniyor.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iş insanı Reza Zarrab ailesiyle tatil için gittiği Miami'de tutuklandı.  Cumartesi günü eşi şarkıcı Ebru Gündeş ile uçaktan indiği sırada gözaltına alınan Reza Zarrab (33), Pazartesi günü tutuklandı. Hakkındaki davaya bölge yargıcı Richard Berman bakarken, Reza Zarrab’la birlikte İran vatandaşı Kamelia Cemşidi (29) ve Hüseyin Necafzade (65) de tutuklandı. Haklarında 20 sayfalık iddianame hazırlanan sanıkların her biri için 75'er yıl hapis cezası isteniyor

Tutuklamanın gerekçesini açıklayan savcı Preet Bharara, Adalet Bakan Yardımcısı John Carlin ve FBI Bölge Direktör Yardımcısı Diego Rodriguez, sanıkların İran hükümetinin yararına olacak şekilde yolsuzluk yaptıklarını ve milyonlarca dolarlık bankacılık işlemleri yaptıklarını iddia etti.

Tutuklananlar hakkında ABD'yi dolandırmak, İran'a yaptırımları ihlal, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklamak gibi suçlamalar yapılıyor.

"Amerikan adaletiyle yüzleşecek"

İddianamede şüphelilerin ABD yaptırımlarını delmek için Türkiye'deki bazı şirketleri kullandıkları yer aldı. Savcı Preet Bharara sabah saatlerine Twitter hesabı üzerinden yazdığı mesajda, ''Reza Zarrab yakında Manhattan'da bir mahkemede Amerikan adaleti ile yüzleşecek” dedi.

Reza Zarrab, Türkiye'de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında 21 Aralık'ta tutuklanmış, 40 gün sonra serbest bırakılmıştı. Öte yandan Zarrab'ın ortağı olduğu ileri sürülen Bebek Zencani İran’da milyon dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla idam cezasına çarptırılmıştı. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında