‘Çocuk İstismarı Komisyonu’ önerisine AKP’den ret

MHP’nin meclise sunduğu, çocuk istismarının önlenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması önerisi, muhalefet partilerinin evet oyuna karşı AKP’li vekillerin ‘hayır’ oylarıyla reddedildi.

CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem, twitter hesabından yaptığı açıklamada MHP'nin çocuk istismarlarının araştırılması ve önlenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması için yaptığı teklif AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildiğini açıkladı.

Erdem, “komisyon önerisi onaylanırken, AKP’li vekillerin dışarıda olduğunu, muhalefet partilerinin o sırada verdiği ‘evet’ oyunun ardından, Meclis Başkanı’nın onaylamayı kabul etmeyerek tekrarladığını” söyledi; AKP’li vekillerin ikinci oylama hayır oyu kullanması üzerine önergenin reddedildiğini belirtti.



Geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki 45 çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle öne çıkmış olan bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı tanıyoruz, hizmetlerini takdir ediyoruz. Öte yandan bunu yapan kişi için sıfır toleransla hukuki takibimizi yapıyoruz" şeklindeki sözleri eleştirilere neden olmuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında