Silvan’da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır Silvan ilçesinde 18 mahalle ve köyde bu sabah saat 11.00 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 20.00'de kaldırıldı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 18 mahalle ve köyde bugün saat 11.00 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 20.00’de kaldırıldığı duyuruldu.

Silvan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamayla, 18 köy ve çeşitli mahalleleri kapsayan yasak ilan edilmiş; söz konusu yasak Silvan'daki ikinci sokağa çıkma yasağı olmuştu.

Silvan Kaymakamlığı’nın Diyarbakır Valiliğinin resmi sitesinden yaptığı duyuru şöyle: “Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin kamu huzurunun sağlanması amacıyla Silvan Kaymakamlığınca 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereğince 25.03.2016 günü saat 11.00' dan geçerli olmak üzere Silvan İlçesi Boğazönü, Demirkuyu, Özlüce, Dönenkaya, Taraklı, Esenyol, Duruseven, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Toklar, Kayadere, Kazandağı, Kalemli, Arataş, Başdeğirmen ve Pınar Köyü ve Mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmiştir.”

Silvan’da Kasım’da hendekleri kapatma gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yasak 12 gün sürmüştü. İlçede çeşitli zamanlarda toplam olarak 27 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı, sokağa çıkma yasakları sırasında Silvan’da 14 sivilin öldüğünü duyurmuştu

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında