Emniyet'ten 'Paskalya' uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Paskalya kutlamalarında" terör örgütlerinin provokatif amaçlarla farklı dinlere mensup vatandaşlara yönelik çeşitli tarzlarda eylemler düzenleyebileceği" uyarısında bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, Paskalya kutlamaları çerçevesinde yarın Türkiye genelindeki kiliselerin, Hıristiyan vatandaşların inançları gereğince ayin ve etkinlikler gerçekleştireceği hatırlatılarak, muhtemel eylemlere karşı dikkatli olunması için emniyet birimlerine uyarı yazısı gönderildi.

IŞİD terör örgütü mensuplarının Türkiye'de özellikle Musevi ve Hıristiyan nüfusunun yoğun olduğu dini mekanlar, konsolosluk ve elçilikler hakkında araştırma ve keşif çalışması yapmış olabilecekleri belirtilen uyarı yazısında, "Hizbullah/İlim Grubu terör örgütüne müzahir kişilerin de İncil, broşür ve kitap dağıtımı gibi faaliyetlerden rahatsızlık duydukları, bunları engelleyebilmek amacıyla misyonerlerin faaliyet gösterdikleri bölgelerdeki halkı galeyana getirmek yoluyla darp, tehdit gibi eylemlere başvurma ihtimalleri bulunduğu" belirtildi.

Kilise ve sinagoglar için uyarı

Bu kapsamda özellikle Ankara'da bulunan Hıristiyan ve Musevi vatandaşların ibadet ettiği kiliseler ile sinagoglar başta olmak üzere gayrimüslimlere ait vakıf ve derneklerin bulunduğu yerler, Caferi vatandaşların ibadet ettikleri camiler ile Cemevlerinin kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi.

Emniyet birimlerinden, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde olası bir saldırıya karşı teyakkuz halinde bulunulması istendi. Toplu görev yapılan yerlerde, göreve toplu ve ferdi geliş-gidişlerde personelin kendi can güvenliği ve hizmet araçlarının güvenliğiyle ilgili talimatlara uymaları talimatı verildi.

Patrikhane'ye bilgilendirme yapılmadı 

Emniyet birimlerine gönderilen uyarı yazısıyla ilgili Agos’un ulaştığı Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Patrikhane’ye yazılı herhangi bir bilgilendirme gelmediğini söyledi. Ateşyan, uyarıyla ilgili haberlerin ardından Valilik’le görüştüğünü belirtti; Valilik tarafından kendisine “her kilisede emniyet güçleri tarafında önlem alınacağını” söylediğini iletti. 

Etiketler

Paskalya