NATO bildirisine Ermenistan tepki gösterdi

Ermenistan, NATO'nun Chicago zirvesi bildirisinde 'halkların kendi kaderini tayin hakkı' konusuna atıf yapılmamasına tepki gösterdi. Ermenistan'ı temsilen NATO zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, NATO bildirisinin 'üzücü' olduğunu söyledi.

Bildiride 'halkların kendi kaderini tayin hakkı' konusuna değinilmemesini, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı bünyesindeDağlık Karabağ sorununun çözümü için kurulan Minsk Grubu'nun çalışmalarıyla çeliştiğini belirten Nalbandyan, şunları söyledi:

'Bu bildiri, Yukarı Karabağ sorununun çözüm sürecine zarar vermektedir. Ayrıca, bölgedeki istikrarsız durumu da tehlikeye atmaktadır.'

NATO bildirisinin 47. maddesinde Güney Kafkasya'daki bölgesel sorunlara dikkat çekilirken, NATO'nun Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini desteklediği açıklanmıştı. Ayrıca bölgesel sorunlara uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve Helsinki Sonuç belgesi çerçevesinde çözüm bulunması gerektiği belirtilmişti.

 

AA

Kategoriler

Güncel Ermenistan