İsrail'den vatandaşlarına uyarı: Türkiye'yi terk edin

İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarından mümkün olduğu kadar kısa sürede Türkiye'yi terk etmeleri çağrısı yayımladı.

Reuters'ın İsrail muhabiri Dan Williams’ın twitter üzerinden duyurduğu açıklamaya göre İsrail, olabilecek terör saldırılarını gerekçe göstererek Türkiye'deki vatandaşlarından mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmelerini istedi.

19 Mart'ta İstanbul Taksim'de meydana gelen saldırıda üç İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti. 

Reuters’ın haberine göre, saldırıdan sonra İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun terörle mücadele ofisinin Türkiye’ye seyahate karşı yayınladığı ‘3’üncü seviye’ uyarısının derecesi artırıldı. Yeni duyuruda, bu seviye IŞİD veya diğer grupların Türkiye’deki turistik bölgelere saldırabileceğine dair ‘yüksek somut tehdit’ olarak adlandırılan seviye 2’ye yükseltildi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in Türkiye'deki turistik bölgelere saldırı düzenleyebileceği, bu nedenle terör alarmının yükseltildiği kaydedildi.

Açıklamada, İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye gitmeyi gözardı etmeleri ve eğer şu an orada bulunuyorlarsa "mümkün olan en kısa sürede" ayrılmaları istendi. Alarm seviyesi 1 olsaydı bu durumda İsrail vatandaşlarının "anında" ayrılmaları istenmiş olacaktı.   

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında