Mısır uçağı kaçırıldı

İskenderiye’den Kahire’ye giren Mısır uçağı kaçırılıp Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Larnaka Havaalanı’na indirildi. Mürettebat ve yabancı pasaportlu beş kişi dışında tüm yolcular serbest bırakıldı. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, “Mısır uçağının kaçırılması terörizm bağlantılı değil” dedi.

İskenderiye'den Kahire'ye giden Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı hava korsanları tarafından kaçırıldı. Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havaalanı'na indirilen uçakta, yedisi mürettebat olmak üzere 60 yolcu bulunuyor.  

EgypAir'in açıklamasına göre hava korsanı, mürettebat ve yabancı pasaportlu beş kişi dışında tüm yolcuları serbest bıraktı.

Kıbrıs Sivil Havacılık Bakanı, üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek pilotu tehdit ettiğini ve uçağı kaçırdığını açıkladı. Larnaka havalimanındaki gazeteciler bazı yolcuların el bagajlarıyla birlikte uçaktan indiğini ve otobüslere bindirilerek tahliye edildiğini söylüyor.

Mısır Sivil Havacılık Dairesi'nin Reuters'e yaptığı açıklamaya göre, uçağın pilotu Omar al-Gammal, bir yolcunun üzerinde patlayıcı olduğunu söyleyerek kendilerini tehdit ettiğini ve Larnaca Havalimanı'na uçağı yönlendirdiğini belirtiyor. 

Kimliği açıklandı

Mısır resmi haber ajansı MENA, hava korsanının K38 numaralı koltukta oturan Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurdu.

AFP'nin kaynak gösterdiği devlet radyosu ise hava korsanının Mısır vatandaşı olmadığını belirtti.

Eşine mektup iletti

Samaha’nın, Kıbrıs'a sığınma talebinde bulunduğu ve Güney Kıbrıs'taki eski eşine iletilmek üzere Arapça bir mektup verdiği iddia edildi.

Samaha'nın mektup vermek istediği eski eşi, Larnaka Havalimanı'na getiriliyor. 

Reuters, Samaha'nın İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğunu yazdı.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, “Mısır uçağının kaçırılması terörizm bağlantılı değil” açıklamasını yaptı. 

Independent'e konuşan Mısırlı yetkililer, hava korsanı hakkında "Terörist değil, aptal" açıklamasını yaptı.

Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında