Karagözyan'da bir kültür merkezi

Karagözyan Derneği’nin yıkılan binasının yerine yapılan Karagözyan Kültür Merkezi’nin inşaatı zemin seviyesine ulaştı.

Projede, yerin altındaki dört katın kaba inşaatı bitirildi. Dernek binasının beş yıl önce yıkılmasıyla başlayan fakat bazı izinlerin beklenmesi ve projenin tekrar revize edilmesi nedeniyle, inşaat bugüne dek tamamlanamadı. Projenin ayrıntılarını, Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil ve projenin mimarı Zakarya Mildanoğlu’na sorduk.

‘Dolu dolu bir merkez’

Vakıf Başkanı Gülmezgil, açılış için 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başını işaret etti. Projeyi yürüten ekibin iyi çalıştığını kaydeden Gülmezgil, bina hakkında şu ayrıntıları verdi: “Merkezde, basketbol ve voleybol için profesyonel kapalı spor salonu, bir tiyatro salonu, öğrencilerimizin çalışmalarının da sergileneceği bir sergi salonu olacak. Öğrencilerin çeşitli etkinlikler yapabilecekleri ayrı bir salon daha yapılacak. Karagözyan Kültür Merkezi, sadece Karagözyan Okulu öğrencilerinin değil, tüm cemaatin yararlanabileceği bir merkez olacak. Profesyonel bir yönetim oluşturarak, Karagözyan Kültür Merkezi’ni, dolu dolu bir programla cemaatimize ve okulumuza kazandırmak istiyoruz.”

170 kişilik tiyatro

Karagözyan Kültür Merkezi inşaatının sorumlu mimarı Zakarya Mildanoğlu ise şunları söyledi: “Yaklaşık 170 kişilik bir tiyatro salonu olacak. Binada üç asansör var; biri spor salonuna, biri sahne arkasına iniyor, üçüncüsü ise konukları salona getirecek. Spor salonunda yeterli yere sahip olmadığımız için tribün bölümü bulunmuyor. Spor salonunun arka kısmında soyunma odaları olacak. Elimizdeki alanı en iyi şekilde değerlendirmeye ve mümkün olan en kısa sürede inşaatı bitirmeye çalışıyoruz.”

Kategoriler

Toplum Okullar Dernekler



Yazar Hakkında