Okurlarından Agos'a 20. yıl mektupları

5 Nisan 1996’da yayın hayatına başlayan Agos, 20 yılı geride bıraktı. 20. yıldönümü okurlarımızla, dostlarımızla buluşmaya vesile olsun diyoruz. Ve öncelikle sayfalarımızı okurlarımıza açıyoruz. Beklentilerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi bize yazın. agosamektup@agos.com.tr adresine göndereceğiniz mektupları, ‘20. Yıl Mektupları’ köşesinde yıl boyunca yayınlayacağız.

5 Nisan 1996’da yayın hayatına başlayan Agos, 20 yılı geride bıraktı. 20 yıl hem bir muhasebe hem de geleceğe bakmak için iyi bir dönem. Agos da bu yıldönümünü vesile ederek hem sayfalarını okurlarına açıyor, hem de kurucumuz Hrant Dink’in ve Agos’un mesele ettiği konularda bir dizi panel ve oturum gerçekleştiriyor.

Önceliğimiz okurlar. Bu sayımızdan itibaren okurlarımızdan bir ricada bulunuyor,“Agos’u Agos’a anlatın” diyoruz. Agos’un zihninizde ve yüreğinizde kapladığı yeri, hayatınızdaki anlamını, yarattığı değişimi ve geleceğe dönük beklentilerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi bize yazın, diyoruz. Bunun için özel bir e-mail adresi de oluşturduk: agosamektup@agos.com.tr

Bu adrese göndereceğiniz mektupları ‘20. Yıl Mektupları’ başlıklı köşemizde yıl boyunca yayınlayacağız. Uzunluk için bir sınırlamamız yok ama yine de bir A4 (mektup) sayfasını ya da 3.000 bilgisayar karakterini geçmemesini rica ediyoruz. Ve bu mektupları önemsiyoruz. Agos’un yeni 20 yılını okurlarımızla, dostlarımızla birlikte şekillendirmek istiyoruz. Lütfen öneride bulunmaktan ve eleştirmekten çekinmeyin. Bunu dostça yapacağınızı biliyoruz. Bilgisayar kullanmayan ya da e-mail adresi olmayan okurlarımız geleneksel mektup yöntemleriyle de bize yazabilirler. Zarfın üzerine adresin yanı sıra ‘20. Yıl Mektupları’  yazmanız, bizim de işimizi kolaylaştıracaktır. Özetle büyük bir heyecanla mektuplarınızı bekliyoruz.

Agos, 20. yılda ayrıca bir de etkinlik dizisi başlatacak. Bu 20 yılın 9 yılını Hrant Dink’ten yoksun geçirdik. Bir yandan da şunu çok iyi biliyoruz ki Hrant’ı aramızdan aldılar ama sözü  yıllar geçtikçe büyüyor, güçleniyor. Biz de 20. yılda Hrant Dink’in ve Agos’un odağına aldığı konularda bugüne kadar ne yapıldı ve bundan sonra ne yapılmalı merkezli paneller, oturumlar dizisi başlatmaya karar verdik. Azınlıkların hukuki durumu, Azınlık okulları ve eğitim, Ermeni toplumunun temsilinde yaşanan sorunlar, Türkiye Ermenistan ilişkileri, Ermeni gençlerinin gelecekten beklentileri, Ermeni dilinin geleceği, Anadolu’da Ermeni kültürü mirası gibi konularda tüm bir yıla yayılan periyodik paneller ve söyleşiler düzenlemek için hazırlıklara başladık. Ayrıntılar netleştikçe sizlerle paylaşacağız.

Ermeni toplumunun ve Türkiye’deki azınlıkların, daha doğrusu azınlık haline getirilenlerin çok sayıda sorunu var.  Bunların bir kısmı tam da bu azınlık haline getirilmenin yarattığı hukuki sorun ve belirsizliklerden, bir kısmı da iç yapılarda yaşanan temsil sorunlarından ve geleceği öngörememekten kaynaklanıyor. Bu meselelerde 20 yıl boyunca bir platform olmaya ve söz söylemeye çalıştık. Bundan sonra da bu misyonumuzu sürdürmeye çalışacağız. Bu aslında Hrant Dink’e de verdiğimiz bir sözdür. Gelin bunu birlikte yapalım.

AGOS


Kategoriler

Basın



Yazar Hakkında