Avukatlar Günü'nde meslektaşları Tahir Elçi'yi andı

5 Nisan Avukatlar Günü’nde, meslektaşları Tahir Elçi'yi andı. Anmanın adresi, Elçi'nin çatışmaların durması için basın açıklaması yaptığı sırada öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'ydi.

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. 28 Kasım’da, bugün acil kamulaştırma alanı ilan edilen Sur’da, çatışmaların son bulması için basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Tahir Elçi’nin failleri 138 gündür bulunamadı.

Elçi cinayetiyle ilgili soruşturma hala tamamlanmazken HDP’nin son olarak 31 Mart’ta meclise sunduğu araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Tahir Elçi’yle ilgili araştırma komisyonu önergesi daha önce de iki defa verilmiş, yine reddedilmişti. 

Bugün meslektaşları Tahir Elçi’yi, vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minare önünde andılar. HDP milletvekilleri avukat Meral Danış Beştaş, Mithat Sancar ve CHP milletvekili avukat Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı anma yürüşünde, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de bulundu. 

Yürüyüşün ardından avukatlar, meslektaşları Tahir Elçi’nin vurulduğu yere karanfiller bıraktı. 

Af Örgütü'nün kampanyası devam ediyor

Uluslararası Af Örgütü’nün, avukat ve insan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin soruşturmanın tarafsız yürütülmesi ve sorumluların adalet önüne getirilmesi için başlattıkları kampanya devam ediyor. 

Adalet Bakanı’na hitaben hazırlanan kampanyaya Acil Eylem internet adresinden ulaşmak mümkün. 

İmza kampanyasında, Tahir Elçi hedef gösterildiği hatırlatılarak soruşturmanın yeterisz devam ettiği vurgulanıyor: 

“Öldürülmesiyle ilgili tüm hakikatin ortaya çıkarılmasını sağlamak için gereken tüm adımların atılmasının güvence altına alınmasını talep ediyorum. Ne yazık ki şimdiden, soruşturmanın yetersizliğine dair işaretler bulunuyor.   

Bu çirkin suçun cezasız kalmasını engellemek için, sizden, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın etkin, bağımsız, tarafsız ve gecikmesiz bir şekilde gerçekleştirilmesini ve sorumluların adalet önüne getirilmesi için altına bakılmadık taş bırakılmamasını sağlamanızı talep ediyorum.”




Yazar Hakkında