Bu Cumartesi Baron Seropyan'ı anıyoruz

Agos’un kurucularından, Ermenice sayfaları editörü, tarih araştırmacısı, yazar Sarkis Seropyan’ın ölümünün birinci yılında, Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda bu Cumartesi bir anma toplantısı düzenleniyor.

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 28 Mart 2015’te aramızdan ayrılan Baron Seropyan için 9 Nisan Cumartesi günü Anarad Hığutyun binası Havak Salonu’nda bir anma programı düzenlenecek. 

Saat 15.00’te başlayacak anma toplantısına Baron Seropyan’ın anısına ailesi, iş arkadaşları, dostları ve sevenleriyle bir araya gelecek. 

Sarkis Seropyan ayrıca 10 Nisan Pazar günü önce Feriköy Kilisesi sonra da Şişli Ermeni Mezarlığı’nda mezarı başında dualarla anılacak. 

Agos Gazetesi, Baron Seropyan’ı anacağı günü hatırlatırken şu satırları da okuyucuyla paylaştı: 

“Bu vesileyle Baron Seropyan’ı bu bir yıl boyunca gelen her misafirle, çıkan her kitapla, yapılan her geziyle hatırladığımızı, onsuz bir gün dahi geçirmediğimizi paylaşmak istiyoruz. Bazı ölümler, tek bir insanın değil, bir dönemin, bir hayat döngüsünün sonudur. Sen hep bizimle kal Baron, öğrettiğin her şey için, yolumuz seninle kesiştiği için hayata ve varlığına şükran duyuyoruz.”

Bilgi almak için: (0212) 219 00 98

 

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar

Etiketler

Sarkis Seropyan


Yazar Hakkında