Bozdağ'dan 'kimlik sızıntısı' açıklaması

Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ: Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşık 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Ankara'da gazetecilere konuşan Bozdağ, "Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam" dedi.

Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaştığını belirtti.

Adalet Bakanı, "Geçmişte, 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır" dedi.

Sızıntıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Associated Press haber ajansı tarafından ortaya çıkartılan sızıntıyla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan gelmişti. Yıldırım, sızıntının eski olduğunu iddia ederek " Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" demişti. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise gazetecilere yaptığı açıklamada Binali Yıldırım'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında