Uludere talimatını veren Kuğu terfi listesinde

Uludere'de operasyon emrini verdiği ileri sürülen Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu'nun, bu yılki YAŞ terfi listesinde olduğu belirtildi. Kuğu için Ağustos ayında, tümgenerallik, emeklilik ya da bir yıl temdit kararı çıkacak.

34 sivilin hayatını kaybettiği Uludere katliamında uçaklara bombalama için 'Vur emrini' verdiği ileri sürülen Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu’nun, bu yılki Yüksek Askeri Şura toplantı listesinde olduğu öğrenildi. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısında Kuğu için, tümgeneralliğe terfisi, emekliliği ya da bir yıl temdit verilmesi kararlarından biri uygulanacak.

NTV'ye verdiği açıklamalarda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 'Vur emrini, Hava Kuvvetlerinde görüntüleri izleyen, olayı analiz eden komutanlar vermiştir. Öyle gözüküyor' demişti. Şahin, olayın ani bir şekilde geliştiğini belirtip ‘Kararı Başbakan, Genelkurmay Başkanı verecek değil’ diye konuşmuştu.

'Konu kapatılacak'

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar da, Uludere olayı için yanıt vermesi gereken ismin, Genelkurmay’daki birim yöneticisi Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu olduğunu öne sürmüştü. Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu da dünkü köşesinde ‘Göründüğü kadarıyla olay o birimin başındaki komutanı yakacak ve General Ali Rıza Kuğu emekli edilip konu kapatılacak’ diye yazmıştı.

Gazeteport'ta yer alan habere göre Kuğu Hava Kuvvetlerinde değil, Genelkurmay Analiz Değerlendirme Dairesinde görevli bulunuyor. Haberde Kuğu ile ilgili verilen bilgiler şöyle: Topçu Kurmay Albay olarak Erzurum 9'uncu Kolordu’da Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü yapan, Bingöl’de İç Güvenlik Alayı Komutanlığı görevinde de bulunan Kuğu, 2008’de Tuğgeneral rütbesine yükselmişti. Önce Balıkesir Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına atanan Kuğu, 2010’da da terör istihbaratının değerlendirildiği, Genelkurmay 2.nci Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığına getirilmişti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem