Hrant Dink Okulu'na müjde

Boğosyan Varvaryan Okulu, Ermenistanlı öğrencilerin eğitim gördüğü Gedikpaşa Hrant Dink Okulu’na tahsis edilecek.

Kumkapı dışı Surp Harutyun Kilisesi’nin 161. kuruluş yıldönümü, 3 Nisan Pazar günü kutlandı. Kilisenin isim gününde, Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde yapılan Badarak Ayini’ni kilisenin din görevlisi Peder Yeğya Kervancıyan sundu. Üst Rahip Zadig Babikyan’ın da katıldığı ayinde ilahileri ise Varvaryan Korosu seslendirdi. Kilise takvimine göre Nor Giragi (Yeni Pazar) olarak adlandırılan güne ilişkin vaazında bilgiler veren Ateşyan, Avrupa’daki kiliselerin akıbetinin belirsizliğine de değindi. Ateşyan vaazında şunları söyledi: “Avrupa’nın birçok ülkesinde kiliseler kültür merkezlerine kiralanıyor ya da kişiler tarafından satışa çıkartılıyor. Bu tarihi kiliselerin cemaatsizlikten dolayı kapanması çok acı bir tablo. Bu durumun ilerleyen yıllarda bizim cemaatimizin başına gelmemesi için çok çaba sarf etmemiz gerek. Kiliselerimize ve okullarımıza sahip çıkmalıyız.”

Vakıf Başkanı Tavra açıkladı

Ayinin ardından sevgi sofrasına geçilirken, yemeğin açılış konuşmasını yapan Kumkapı dışı Surp Harutyun Kilisesi Vakfı Başkanı Varujan Tavra, yönetim kurulu olarak 18 yıldır cemaate faydalı bir vakıf olmaya çalıştıklarını belirterek, vakfa destek verenlere teşekkür etti. Kilise salonunun hemşeri dernekleri ve okul derneklerine kullanmaları için tahsis edildiğini de hatırlatan Tavra, bu yıl sevgi sofrasına da ev sahipliği yapan Boğosyan Varvaryan Okulu’nun, Gedikpaşa Hrant Dink Okulu’na tahsis edileceğini müjdeledi. Tavra, önümüzdeki eğitim yılında Ermenistanlı öğrencilerin burada eğitim görmesi için çalışmaların başladığını ifade etti. Kapanışta konuşan Başepiskopos Aram Ateşyan ise binanın Hrant Dink Okulu’na tahsis edilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Ateşyan, “Hrant Dink Okulu’nda bulunan 150 öğrenci imkânsızlık içerisinde önemli şeyler yapıyor. Yeni bir okula kavuşacak olan öğrencilerin yüzlerinde gülücükler açacağına inanıyorum” dedi.

Avagyan: ‘Minnettarız’ 

Hrant Dink Okulu Müdiresi Heriknaz Avagyan, Agos’a yaptığı açıklamada okulun Boğosyan Varvaryan binasına taşınacak olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “İstanbul Ermeni toplumuna,  Ermenistanlı çocukları kendi çocukları gibi kabul ettikleri için minnettarız. Öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Gedikpaşa kilisemiz bizim için çok değerli, burası bizim evimiz. Fakat kilise, ihtiyaçlarımızı artık karşılayamıyor. Bu yüzden çocuklara daha iyi şartlarda eğitim sunmanın yollarını bulma konusu epey uzun zamandır tartışılıyordu. Sonunda bir çözüm bulundu. Yıllar önce okul için inşa edilmiş bu bina boşaltılıp temizlenecek ve bize verilecek. Eylül’de artık yeni binada olmayı ümit ediyoruz.”

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN: Hrant Dink Okulu öğrencileri rüyalarında gerçek bir sınıf görüyor 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.